Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ζουν χωρίς αλκοόλ, σοκολάτα, σεξ, και καφέ αλλά όχι χωρίς το κινητό!


Οι περισσότεροι νεαροί στη Μεγάλη Βρετανία θα προτιμούσαν να εγκαταλείψουν το αλκοόλ, τη σοκολάτα, το σεξ, το τσάι και τον καφέ από το να ζήσουν χωρίς το κινητό τους για ένα μήνα. Το εύρημα αυτό αποτελεί μέρος της έκθεσης Mobile Life 2007 που διενεργήθηκε από τα καταστήματα λιανικής πώλησης κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse σε συνεργασία με τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).
Η έκθεση βασίστηκε σε ον-λάιν έρευνα 1.256 ατόμων ηλικίας 16-64 ετών καθώς και σε ένα εθνογραφικό πείραμα με 24 ανθρώπους που έπρεπε να ζήσουν για μια εβδομάδα χωρίς το κινητό τους. Ένας στους τρεις δεν θα άφηνε το κινητό του τηλέφωνο ακόμα και για ένα εκατομμύριο λίρες στερλίνες, με τις γυναίκες να κυριαρχούν στη σχετική απάντηση.
Στην κατηγορία 16-24 ετών, το 22% θα ζήταγαν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες για να θυσιάσουν τα κινητά τους (μέσος όρος = 16%). Ένα άλλο 16% είπαν ότι δεν θα άφηναν το κινητό τους για οποιοδήποτε ποσό! Ωστόσο, το 20% των νεαρών μεταξύ 16 και 24 νομίζουν ότι το κινητό τηλέφωνο, στην πραγματικότητα, μειώνει την ποιότητα της ζωής τους. Οι πιο κοινές αιτίες που αναφέρθηκαν ήταν ότι «από την εργασία σου μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σου οποιαδήποτε ώρα» ή ότι οι κάτοχοι κινητών μπορεί να καταστούν στόχοι εγκληματικότητας.
Στις ηλικίες 25-34, το σεξ ήταν αυτό που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν για ένα μήνα. Συνολικά, η έρευνα έδειξε ότι οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας εξαρτώνται από την καφεΐνη, καθώς η πλειοψηφία θα προτιμούσε να απέχει από το σεξ, τη σοκολάτα, το αλκοόλ και το κινητό τηλέφωνο αντί από ένα φλιτζάνι τσαγιού ή καφέ.

1 σχόλιο:

www.radionext.gr είπε...

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες οι οποίες αναφέρονται στην τεχνολογία και πως αυτή χρησιμοποιείτε από τους ανθρώπους.
Τα χαμηλά κοινωνικά στρωματά έχουν αγάπη για τα:
1) Το κινητό
2) tv
3) dvd
4) pc
5) mobile
(πλυντήριο - σεσουάρ - μίξερ)κτλ

Όσο υπάρχει κοινωνική άνοδος τόσο μικραίνει και η λίστα των συσκευών (gajets) που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.