Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο σκύλος - γίγαντας που βγάζει βόλτα τα παιδιά του νοσοκομείου


Πώς να μην συγκινηθεί κανείς βλέποντας αυτές...
τις εικόνες που δείχνουν πόση αγάπη μπορούν να ανταλλάξουν τα ζώα και τα παιδιά μεταξύ τους.

Ο Ralf είναι ένας γλυκός σκύλος, λίγο μεγαλύτερος από τους άλλους, ράτσας Schnauzer που χαρίζει χαμόγελα στο νοσοκομείο παίδων "Royal" στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο Ralf είναι εθελοντής οδηγός σκύλος ο οποίος βοηθά τα άρρωστα παιδιά του νοσοκομείου να περπατήσουν και να κάνουν βόλτα στους διαδρόμους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάθεται και κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών για τα μικρά παιδιά χημιοθεραπειών μαζί με αυτά στο θάλαμο.

Ο γίγαντας Ralf όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά έφερε το χαμόγελο στον μόλις 15 μηνών Zeke Harrison ο οποίος πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή η οποία δεν επιτρέπει στο σώμα του να διασπάσει την πρωτεϊνη και μπορεί ακόμη και να τον σκοτώσει।

Η δύο ετών Claire Couwenberg έκανε την πρώτη της βόλτα παρέα με το Ralf πέντε μέρες μετά την εγχείρηση για την αφαίρεση καρκινικών όγκων στα νεφρά της.
Η μητέρα της Claire είπε ότι η κόρη της σηκώθηκε μόνη της από το κρεβάτι μόλις είδε τον Ralf. "Μόλις τον είδε σηκώθηκε αργά, με ασταθή βήματα και άρχισε να περπατάει. Τώρα δεν την σταματάει κανείς.Είμαι χαρούμενη, δεν βρίσκω λέξεις..." είπε η μητέρα της μικρής.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο πολύ βοηθούν τα σκυλιά τους ασθενείς και ειδικά τα μικρά παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: